Hoe bepaal ik wat voor lening ik nodig heb?

De wereld van de financiering van kleine ondernemingen kan verwarrend zijn. Als je grip krijgt op alle verschillende beschikbare leenproducten en begrijpt wat de beste optie is voor jouw specifieke onderneming, kan het soms voelen alsof je een gehele nieuwe taal leert. Wat is een zakelijke lening eigenlijk en hoe bepaal je wat voor lening je nodig hebt?

Wat houdt een zakelijke lening in?

Een zakelijke lening is een manier van geld lenen waarmee je als onderneming in jouw onderneming investeert om te groeien. Je leent voor een bepaalde termijn geld voor je onderneming. De karakteristieken van een zakelijke termijn lening zijn vaak lagere rentes dan andere soorten van kleine financiering, flexibiliteit in hoe ze worden ingezet en een transparant terugbetalingsschema.

Ondernemerservaring: Brouwerij Troost Amsterdam


Frits de Jong van Brouwerij Troost sloot een zakelijke lening af om zijn voorraad voor te financieren.

Zijn er verschillende soorten zakelijke leningen?

Er zijn eigenlijk drie soorten leningen voor kleine ondernemingen: leningen op korte, middellange en lange termijn. Elk daarvan kan een ander doel voor je onderneming dienen.

  1. Korte termijn leningen: 12 maanden of minder. Het kan bijvoorbeeld zinvol zijn om een
    lening op korte termijn te gebruiken om te profiteren van een deal op de inventaris als je verwacht de inventaris snel te kunnen verkopen en een deel van de winst kunt gebruiken om de lening terug te betalen. Dit kan vaak binnen een jaar terugbetaald worden.
  2. Middellange termijn leningen: 1 to 5 jaar, deze leningen kun je gebruiken voor grotere projecten zoals het voorfinancieren van voorraden of machine aankopen. Een lening op middellange (of lange termijn) is geschikter voor projecten waarvan het maanden of jaren kan duren voordat ze inkomsten voor je onderneming genereren.
  3. Lange termijn leningen: 6 tot 20 jaar, deze leningen zijn geschikt voor lange termijn investeringen zoals het aankopen van een nieuw pand of meerdere grote machine aankopen.


Het type termijnlening dat voor jou het meest geschikt is, hangt grotendeels af van hoe je de lening wilt gebruiken.


Heb je vragen over zakelijke leningen? Wij staan voor je klaar.

Je kunt ons bereiken op 020- 241 6885 of via kredietnemer@fundingcircle.nl. Van maandag tot vrijdag van 09:00 - 17:30 uur staan wij voor je klaar.

Voorfinanciering voorraad
Luc Clement van Cotton Ball Lights gebruikte zijn zakelijke lening om zijn voorraad voor te financieren en een tweede merk te starten.

Nieuw pand
Lambert Kuiper van Livera sloot via Funding Circle een zakelijke lening af om zijn nieuwe pand in Zutphen op te knappen.

Investeren in machines
Met behulp van de financiering via Funding Circle konden Heite en Ester hun kantoorpand van elektra en luchtsystemen voorzien, kantoren inrichten en in machines investeren.

Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste ondernemers nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks actuele trends, tips & tricks en ondernemers verhalen.

De weg naar een succesvolle onderneming